Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

3-D ρομπότ «σπάει» τον κωδικό σας στο Android


HTC Phone 3 D ρομπότ «σπάει» τον κωδικό σας στο Android
Εάν χρησιμοποιείτε PIN για να κλειδώσετε το Android κινητό σας, αυτό θα σας κρατήσει ασφαλείς από τους περισσότερους ανθρώπους, αλλά όχι από το R2B2 – ένα ρομπότ σχεδιασμένο για να κάνει επιθέσεις brute-force σε οποιονδήποτε τετραψήφιο κωδικό  σε λιγότερο από μια ημέρα.
Το R2B2 (Robotic Reconfigurable Button Basher), είναι η εφεύρεση του Justin Engler – ένας μηχανικός ασφάλειας στην iSEC Partners της Νέας Υόρκης. Το ρομπότ έκανε το ντεμπούτο του στο YouTube πριν από την εμφάνισή του στο συνέδριο Black Hat στο Λας Βέγκας.
Αντί να χρησιμοποιεί ένα εξελιγμένο λογισμικό για να σπάσει κωδικούς Android, το R2B2 χρησιμοποιεί την αποδεδειγμένη και απλή μέθοδο εισαγωγής κάθε πιθανού συνδυασμού μέχρι να βρει τον σωστό κωδικό.
Στο hacking, αυτή η μέθοδος είναι γνωστή ως “brute-force” επίθεση, αλλά το R2B2 είναι μοναδικό, καθώς παρουσιάζει αυτή τη μέθοδο στην πραγματική ζωή και όχι ψηφιακά. Το ρομπότ – τέσσερις κίτρινοι χειριστές που ελέγχουν ένα κεντρικό εξάρτημα, στέκεται στα δύο “πόδια” – μπορεί να καθίσει επάνω σε ένα τηλέφωνο Android και απλά να πατάει τα κουμπιά ξανά και ξανά.

πηγή : secnews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews