Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Assassin’s Creed 4: Black Flag Hands On


Είναι αλήθεια ότι το νέο μέρος της σειράς της Ubisoft το έχουμε δει ήδη αρκετές φορές να περνάει μπροστά από τα μάτια μας σε διάφορες παρουσιάσεις. Η έλευσή του τη φετινή χρονιά, αλλά και η αλλαγή στο σκηνικό της δράσης (με τους πειρατές και την Καραϊβική να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο) είναι σίγουρα δύο από τα βασικά χαρακτηριστικά που θα στρέψουν
για ακόμη μια φορά το βλέμμα μας πάνω του, ωστόσο μέσα σε όλα αυτά πρέπει να υπολογίσουμε και την κυκλοφορία του στα συστήματα επόμενης γενιάς. Στο πλαίσιο της gamescom είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε στα χέρια μας το DualShock 4 και να δοκιμάσουμε μόνοι μας την έκδοση για το PlayStation 4.
Το μικρής διάρκειας demo ξεκίνησε με τη βοήθεια μιας κοπέλας από τη Ubisoft, η οποία είχε στα χέρια της ένα Android tablet. Μέσα από αυτό μπορούσε να βλέπει το χάρτη της περιοχής που κινούμασταν και να μας καθοδηγεί για το που πρέπει να πάμε. Αυτό γινόταν με απλό τρόπο, αφού μπορούσε να μας ορίσει σημεία και να μας εμφανιστούν αμέσως στο σχετικό χάρτη. Πρόκειται για την ίδια ακριβώς λειτουργεία που φέρνει στο προσκήνιο η επιφάνεια αφής του χειριστηρίου της κονσόλας, αλλά σίγουρα η χρήση ενός tablet βοήθησε ακόμη περισσότερο. Αφού περιπλανηθήκαμε για αρκετή ώρα μέσα στη θάλασσα, ήρθε η ώρα για την πρώτη μας αποστολή που δεν ήταν άλλη από μία ναυμαχία.
Αναλάβαμε τις τύχες του πειρατικού μας πλοίου και ταξιδέψαμε για λίγα δευτερόλεπτα μέσα στη φουρτουνιασμένη θάλασσα, εκτοξεύοντας πυρά προς τις τέσσερις κατευθύνσεις. Από το μπροστινό και τα πλαϊνά τμήματα του πλοίου αναλαμβάνουν δράση τα κανόνια, ενώ από η πίσω πλευρά προσφέρει τη δυνατότητα εξαπόλυσης βαρελιών με εκρηκτικά, που μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά σε όποιον τολμήσει να μας ακολουθήσει. Μετά την επιτυχημένη απόπειρά μας να βυθίσουμε δύο αντίπαλα πλοία, περισώσαμε όσους ναυαγούς βρήκαμε στη θάλασσα, προσθέτοντάς τους αυτόματα στο πλήρωμά μας. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να μάθουμε πως αυτή η αύξηση του προσωπικού μας στρατού θα βοηθήσει στην πράξη, αλλά φανταζόμαστε πως θα λάβουμε σύντομα απαντήσεις και εδώ.


Ο χάρτης του κόσμου στο Assassin’s Creed 4: Black Flag είναι πραγματικά τεράστιος και τα νησιά που θα συναντήσει ο παίκτης αμέτρητα. Αφού κάναμε μία σύντομη πορεία σε ένα κοντινό (μικρής έκτασης), αφήσαμε το σκάφος σε μια προβλήτα (είχαμε τη δυνατότητα είτε να δέσουμε τους κάβους, είτε να το αφήσουμε να πλέει στα ανοιχτά) και φτάσαμε στη στεριά. Αφήνοντας στο πλάι τους ντόπιους που χόρευαν, μάζευαν χόρτα, συζητούσαν και είχαν γενικότερα ένα έντονο «χρώμα» κοινότητας, βρήκαμε το υψηλότερο σημείο και κάναμε τον απαραίτητο συγχρονισμό. Μετά από τη διαδικασία μας εμφανίστηκαν στο χάρτη όλα τα σημεία ενδιαφέροντος και αποφασίσαμε να λάβουμε να φέρουμε εις πέρας μια υποβρύχια αποστολή εύρεσης θησαυρού.
Φτάνοντας στο σημείο (και έχοντας κάνει loot στα συντρίμμια των πλοίων που βρήκαμε στην πορεία μας, με το πάτημα του πλήκτρου Χ), φτάσαμε στο σημείο που άρχιζε η αποστολή. Ρίξαμε άγκυρα και βουτήξαμε με τη βοήθεια ενός βαρελιού ανάποδα γυρισμένου που χρησιμεύει για να μας προσφέρει τις απαραίτητες ποσότητες αέρα. Ο ήρωας μπορεί να κινηθεί απόλυτα ελεύθερα υποβρυχίως και να εξερευνήσει την περιοχή, με δύο περιορισμούς. Ο πρώτος έχει να κάνει με τον αέρα που μειώνεται και χρειάζεται αναπλήρωση (είτε στο βαρέλι του σκάφους, είτε στα διάφορα ανάλογα σημεία που υπάρχουν) και ο δεύτερος με τη θαλάσσια ζωή που δεν μας αφήνει να είμαστε όσο απρόσεκτοι θα θέλαμε σε ένα ανοιχτό περιβάλλον. Οι καρχαρίες και τα θαλάσσια φίδια παραμονεύουν με το παραμικρό και μόλις εντοπίσουν τον ήρωα, αρχίζει το κυνήγι. Μοναδικός τρόπος αποφυγής, το κρύψιμο σε στενά σημεία ή στο βαρέλι του πλοίου. Από εκεί και πέρα, το μόνο που μένει να δούμε (και δεν μας άφησαν να ελέγξουμε) είναι το πόσο μακριά ή κοντά θα μπορούμε να κολυμπάμε από το σημείο έναρξης της αποστολής.

Τελευταία ολιγόλεπτη στάση μας στην preview αυτή έκδοση ήταν σε μία μεγάλη πόλη. Στα ελάχιστα λεπτά που βρεθήκαμε, βρήκαμε τον πρώτο στρατιώτη με όπλο που παραμόνευε σε ένα ψηλό κτίριο και κάναμε αυτό που μας… έτρωγε το χέρι. Αφού τον εξοντώσαμε, κατά λάθος γίναμε αντιληπτοί και ο στρατός μας πήρε στο τρέξιμο. Από οροφή σε οροφή και από κτίριο σε κτίριο, ο ήρωας διένυσε με την απαραίτητη… χορευτική ικανότητά του μια αρκετά μεγάλη απόσταση και καταφέραμε να αποφύγουμε τη σύλληψη. Η εύλογη απορία που μας δημιουργήθηκε είναι αν θα μπορούσαμε να καταφύγουμε στο πλοίο μας και να απομακρυνθούμε από την περιοχή με αυτό τον τρόπο και η απάντηση που πήραμε από τους υπευθύνους της Ubisoft ήταν πως ναι.



Με αυτά τελείωσε η πρώτη hands on επαφή μας με τον τίτλο και δε χρειάζεται να πούμε πως πειστήκαμε για άλλη μια φορά πως η νέα περιπέτεια της σειράς θα είναι πιο ενδιαφέρουσα από ποτέ. To Assassin’s Creed 4: Black Flag αναμένεται σε εκδόσεις για PC, PS3, Xbox 360 και Wii U στις 29 Οκτωβρίου και σε εκδόσεις για PS4 και Xbox One, όταν τα συστήματα κυκλοφορήσουν (το Νοέμβριο).
πηγή : enternity.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews