Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Battlefield 4 Hands on

Το Battlefield 4 είναι σίγουρα ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και αναμενόμενα video games της τωρινής και επόμενης γενιάς, κυρίως γιατί όπως έχει αποδείξει η DICE βασίζεται πάρα πολύ στον τεχνικό του τομέα. Με την ιπποδύναμη των PlayStation 4Xbox One αλλά και των σύγχρονων προσωπικών υπολογιστών, ήταν αναμενόμενο να παλέψουμε με νύχια και με δόντια να δούμε από κοντά τον τίτλο και να πάρουμε το χειριστήριο ενός next-gen συστήματος στα χέρια μας. Η σουηδική ομάδα ανάπτυξης είχε ετοιμάσει ένα ειδικό χώρο στο booth της ΕΑ, όπου όλοι όσοι επισκεφθήκαμε τη gamescom είχαμε την ευκαιρία να δούμε τον τίτλο στο PS4.
Η δοκιμή μας έγινε στο multiplayer κομμάτι της εν λόγω έκδοσης, η οποία και θα υποστηρίζει ταυτόχρονη δράση έως και 64 παικτών. Τα 60 καρέ το δευτερόλεπτο έκαναν πραγματικά τη διαφορά και δείχνουν με τη μία το πόσο σημαντικό θα είναι αυτό το όριο για τα games των επόμενων ετών. Τα πάντα δείχνουν πεντακάθαρα και η λεπτομέρεια που έχει προστεθεί από την ομάδα ανάπτυξης ξεκινάει από τα όπλα και τα σώματα των παικτών και φτάνει έως και τον τρόπο που κινούνται τα δέντρα και το γρασίδι, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν.



Ταυτόχρονα, αυτός ο δαιμονιώδης ρυθμός βοηθάει αρκετά και στον έλεγχο που πλέον «ξεμπουκώνει» αρκετά. Κάτι τέτοιο φαίνεται δε σε όλες τις περιπτώσεις της μάχης, από το στήσιμο σε ένα σημείο για την εξόντωση πολλαπλών στόχων, έως και στις μάχες σώμα με σώμα. Σημαντικά βοηθάει στο όλο concept και το χειριστήριο του συστήματος της Sony, αφού οι βελτιώσεις που έχουν γίνει στα trigger buttons βοηθούν τα χέρια να κάθονται καλύτερα και τα πατήματα να είναι πιο άμεσα. Το user interface φέρει κάποιες αλλαγές που τοποθετούν το χάρτη στο κάτω αριστερό τμήμα μαζί με μια πυξίδα που βοηθάει στον προσανατολισμό μας, ενώ κάτω δεξιά μπορούμε να συναντήσουμε τον αριθμό των υπολειπόμενων πυρομαχικών και τον μετρητή ενέργειας.



Αλλαγές έχουμε και στον τομέα του ήχου, ο οποίος -αν και χρησιμοποιήθηκε headset- δείχνει πολύ βελτιωμένος και σαφώς πιο πλούσιος. Ο διαχωρισμός των καναλιών είναι πλέον ακόμη πιο ξεκάθαρος, επιτρέποντάς μας να καταλαβαίνουμε πότε μας έρχεται αντίπαλος ή τα πυρά του και από ποια κατεύθυνση. Εμπλουτισμένα είναι τα εφέ των εκρήξεων και των κατεδαφίσεων που παρουσιάζονται όσο πιο ρεαλιστικά είναι δυνατόν. Οι μάχες στο multiplayer θα λαμβάνουν χώρα σε γη, ουρανό και θάλασσα με τους χάρτες να έχουν πολλά και διαφορετικά μεγέθη. 



Οι αγώνες στους οποίους συμμετείχαμε έγιναν στο Domination mode και σε ένα επίπεδο με την ονομασία Paracel Storm. Πρόκειται για μια τοποθεσία με έντονη βλάστηση σε διάφορα σημεία, πολλά κοντέινερ και τρία βασικά κτίρια. Αξίζει να σημειώσουμε από τα όσα μας αναφέρθηκαν πως ο τίτλος θα περιλαμβάνει στο multiplayer κομμάτι του τρεις βασικές χώρες: ΗΠΑ, Κίνα και Ρωσία, τέσσερις κατηγορίες μονάδων (AssaultEngineerSupport και Recon), ενώ ο αριθμός των 64 παικτών θα υποστηρίζεται σε PC, PlayStation 4 και Xbox One. Στο εν λόγω mode επιστρέφει και το Commander Mode από το Battlefield 2142, προσφέροντας έτσι στους παίκτες μια πιο RTS λογική.

πηγή : enternity.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews