Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Η αντεπίθεση των εταιρειών στους hackers είναι κακή ιδέα

20130810 LDD001 0 Η αντεπίθεση των εταιρειών στους hackers είναι κακή ιδέα Οι ειδικοί στην ασφάλεια αναφέρουν ότι υπάρχουν δύο τύποι εταιρειών: αυτές που έχουν παραβιαστεί και αυτές που έχουν παραβιαστεί αλλά δεν το έχουν κοινοποιήσει. Μια ετήσια έκθεση αναφέρει ότι σε 56 μεγάλες αμερικανικές εταιρείες, διαπιστώθηκε ότι υπέστησαν 102 επιτυχημένες διαδικτυακές επιθέσεις κατά το έτος 2012,  δηλαδή υπήρξε μια αύξηση της τάξης του 42%.
Η αύξηση του αριθμού των διαδικτυακών επιθέσεων είναι ο λόγος πυροδότησης των συζητήσεων σχετικά με τον καλύτερο τρόπο καταπολέμησης των διαδικτυακών απατεώνων. Μια από τις απόψεις αναφέρει ότι, οι εταιρείες θα πρέπει να μπορούν να υπερασπίζονται τους εαυτούς τους πιο επιθετικά μέσω του «hacking back», να χρησιμοποιήσουν hackers και τεχνικές για την ανάκτηση της κλεμμένης πνευματικής ιδιοκτησίας και για να εμποδίσουν τους δράστες.
Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε λόγω της αύξησης μιας νέας γενιάς hacker, που είτε εργάζονται για τις εγκληματικές ομάδες ή έχουν στενές επαφές με κυβερνήσεις, όπως η Κίνα. Οι υποστηρικτές του hacking back ισχυρίζονται ότι οι συνήθεις άμυνες δεν αποτελούν πρόβλημα για τους επιτιθέμενους. Αντιθέτως, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να ακολουθήσουν την αντεπίθεση, χρησιμοποιώντας όλες τις τεχνικές από spyware που παρακολουθεί τις ύποπτες δραστηριότητες των hackers, μέχρι λογισμικά για την ανάκτηση ή την διαγραφή των κλεμμένων δεδομένων.
πηγή : secnews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews