Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Χρυσό iPhone το iPhone 5S, φθηνότερο το iPhone 5C, αντίο στο iPhone 5


iphone Χρυσό iPhone το iPhone 5S, φθηνότερο το iPhone 5C, αντίο στο iPhone 5Οι τελευταίες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για το επόμενο iPhone φέρουν την Apple να κάνει στις 10 Σεπτεμβρίου 2013 τα αποκαλυπτήρια ενός «χρυσού iPhone», όχι όμως ανάλογης αξίας όσο εκείνο το iPhone 5 Κινέζου επιχειρηματία που έβαλε στην θέση του πλήκτρου Home ένα μαύρο διαμάντι. O Τιμ Κουκ, διευθύνοντας σύμβουλος στην εταιρεία, είχε δηλώσει νωρίτερα ότι πράγματι τον Σεπτέμβριο του 2013 θα γίνει η ανακοίνωση νέων προϊόντων -την οποία φαίνεται πως ζητούν διακαώς οι επενδυτές της.
Παράλληλα, ακούγεται πως η ίδια ημέρα θα αποτελέσει ορόσημο για το iPhone 5 και το iPhone 4. Στην εκδήλωση της 10ης Σεπτεμβρίου αναμένεται να ανακοινωθεί το Phone 5S (κόστους 600-700 δολαρίων). Σχέδια για πιο οικονομικό iPhone υπάρχουν και το μοντέλο αυτό έχει ήδη γίνει γνωστό ως iPhone 5C (με κόστος μεταξύ 400-500 δολαρίων) με πλαστικό κάλυμμα. Οικονομικός αναλυτής που παρακολουθεί στενά της Apple εκτιμά πως η εταιρεία θα σταματήσει την διάθεση του iPhone 5 (και του iPhone 4) μετά την κυκλοφορία των δύο αναβαθμισμένων μοντέλων και πριν το τέλος του 2013, για να δημιουργήσει μια ομοιόμορφη γκάμα με συσκευές 4 ιντσών με υποδοχή διασύνδεσης lightning. Εντούτοις, ο Ming-Chi Kuo της KGI Securities εκτιμά ότι η εταιρεία δεν θα διακόψει την διάθεση και του iPhone 4S, το οποίο θα διατίθεται φθηνότερα (300-400 δολάρια), αν και δημοφιλέστερη εμφανίζεται η άποψη που φέρει το iPhone 5C να αντικαθιστά αμφότερα τα 4, 4S.
  • Οι πληροφορίες αυτές δεν είναι διόλου απίθανο να προκαλέσουν ότι προκάλεσαν οι φήμες για το iPhone 5 έναν χρόνο πριν, με πλήθος μεταχειρισμένων iPhone 4S να διατίθενται προς πώληση πριν η τιμή του μειωθεί επίσημα. Οι φήμες λένε πως το iPhone 5 θα αποτελεί παρελθόν πριν το τέλος του 2013.
Την πληροφορία για το χρυσό iPhone μεταφέρει μέσω του TechCrunch ο δημοσιογράφος και επενδυτής MG Siegler, επαναφέροντας το θέμα που είχε ακουστεί για πρώτη φορά τον Ιούνιο, όταν διέρρευσαν στο Ίντερνετ φωτογραφίες από εξαρτήματα του επόμενου iPhone, μαρτυρώντας το μάλλον «σαμπανιζέ» χρώμα του.  Σύμφωνα με τις πολλαπλές πηγές που επικαλείται ο Siegler, το χρυσό iPhone δεν θα διαφέρει σημαντικά ως προς τα τεχνικά χαρακτηριστικά από το ταπεινό iPhone 5, χωρίς βεβαίως αυτό να σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει αναβάθμιση.
Πάντως το πιθανότερο μάλλον είναι πως το χρυσό iPhone θα αποτελεί μια ακόμα επιλογή δίπλα στο μαύρο και το λευκό iPhone, αν και λέγεται ότι η χρυσή έκδοση θα διατεθεί και με εξαιρετικά αυξημένη χωρητικότητα (128GB), όπως αναφέρει το AppleInsider.com.
Η Apple έχει επιλέξει και στο παρελθόν το χρυσό σε συσκευές της -iPod nano- και το χρυσό αναφέρεται ως η πλέον δημοφιλής επέμβαση που κάνουν οι αγοραστές iPhone είτε επιχρυσώνοντας την συσκευή τους ή, αγοράζοντας για αυτό μια χρυσή θήκη.
Πάντως, η επιλογή του χρυσού έχει προκαλέσει έντονη συζήτηση αφού από τις φήμες για «το φθηνό iPhone» περάσαμε σε εκείνες για το πολυτελέστερο και προφανώς ακριβότερο μοντέλο, εκτός εάν τελικά όσοι ενδιαφέρονται περιοριστούν στα επίσης φημολογούμενα ανακατασκευασμένα iPhone.
Εκτός όμως από τον χρώμα, οι φήμες αφορούν και σε ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του διαδόχου του σημερινού iPhone, και συγκεκριμένα του ακριβότερου από τα δύο μοντέλα, iPhone 5S. Το iPhone 5S λέγεται ότι θα αξιοποιεί την τεχνολογία αναγνώρισης δακτυλικού αποτυπώματος, κάτι που θα καθιστούσε κάθε iPhone 5S μοναδικό.
Πηγή: in.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews