Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Γλώσσες προγραμματισμού τι είναι και τι κάνουμε με αυτές;

Πολλοί από εμάς γνωρίζουμε τι είναι αλλά κάποιοι από εμάς ψάχνουμε να καταλάβουμε τι είναι μια γλώσσα προγραμματισμού και που χρησιμεύει. Σε αυτό το άρθρο θα τα μάθουμε όλα αυτά.
Καταρχάς μπορούν όλοι να μάθουν μια γλώσσα προγραμματισμού ; 
Ναι αρκεί να υπάρχει καλή θέληση και μια προϋπηρεσία στον υπολογιστή.
Θέληση έχω προϋπηρεσία τι εννοείς ;
Προϋπηρεσία με τον όρο βασικές λειτουργίες του άνοιγμα κλείσιμο προγραμμάτων / υπολογιστή , εγκατάσταση αφαίρεση προγραμμάτων ή κάτι που σας ξεχωρίζει από τους τελείως “άσχετους”
εε…δεν τα γνωρίζω αυτά μόλις πήρα τον υπολογιστή και μου είναι δύσκολο τι γίνετε τώρα ;
Δεν υπάρχει πρόβλημα πάρτε λίγο χρόνο για να εξοικειωθείτε με τον υπολογιστή σας κανένας μας δεν έγινε προγραμματιστής από την πρώτη μέρα που έπιασε τον υπολογιστή στα χέρια του αλλά μετά από μήνες ίσως και χρόνια.
εε…και βέβαια τα γνωρίζω αυτά !!! για πες μου πότε ξεκινάω να διαβάζω για την γλώσσα ! ; 
Καταρχάς ηρέμισε τον ενθουσιασμό σου το να κάνεις αυτά δεν σε καθιστά και αυτομάτος “αριστούχος” στους υπολογιστές αλλά ούτε και γνώστη εκ αυτών λίγο πολύ μεγάλοι μικροί τα γνωρίζουν με ένα μικρό χρονικό διάστημα “επίσκεψης” τους στους υπολογιστές όμως κάτι θα γίνει και θα φωνάξουν τον τεχνικό τους ή θα πάνε στο service μιας εταιρίας για να τους το φτιάξουν γιατί δεν τα καταφέρνουν άσχετα αν το παίζουν δάσκαλοι στους φίλους και γνωστούς τους.

Καλά εντάξει κατάλαβα τώρα ;

Τώρα που μπήκαμε σε μια σειρά και φύγαμε από τα εισαγωγικά πάμε να δούμε τώρα τι είναι αυτή η γλώσσα προγραμματισμού.Μια γλώσσα προγραμματισμού βρίσκετε παντού στον υπολογιστή σου … στο κινητό σου παντού όπου υπάρχουν πράγματα “ρυθμισμένα” στον υπολογιστή σου το λειτουργικό σου φτιάχτηκε από κάποιες γλώσσες προγραμματισμού π.χ C , C++ , C# , Assembly και με διάφορα άλλα πράγματα και τεχνικές μπορείς εσύ να απολαμβάνεις αυτό το αποτέλεσμα.Έχουμε και τις ιστοσελίδες που και αυτές γίνανε με γλώσσες προγραμματισμού π.χ html , css , java , php κτλπ.
Αλλά και τα προγράμματα που χρησιμοποιούμε έχουν και αυτές ανάλογες γλώσσες με αυτές του λειτουργικού μας.Μάλιστα ευχαριστώ για την εισαγωγή από εδώ και έπειτα τι ;Καταρχάς πρέπει να γνωρίζεις καλά αγγλικά ώστε να διαβάζεις διάφορα βιβλία που κυκλοφορούν δωρεάν στο διαδύκτιο ώστε να αναπτύσεσε γρηγορότερα πάνω στις γνώσεις σου.
Δεν ξέρω καλά αγγλικά δηλαδή δεν μπορώ να αρχίσω ;
Και βέβαια μπορείς ! υπάρχουν και ελληνικές εκδόσεις πάνω σε γλώσσες προγραμματισμού αρκεί να επιλέξεις εσύ μια.
Ναι ωραία ποια να επιλέξω ; θέλω να φτιάξω και εγώ δικό μου λειτουργικό ! ;
Πριν φτιάξεις δικό σου λειτουργικό ή μπεις στα υπουργεία και εσύ όπως οι anonymous πρέπει πρώτα να μάθεις τα βασικά και σιγά σιγά να μαθαίνεις όλο και παραπάνω γλώσσες για να πετύχεις κάτι τέτοιο προς το παρόν επέλεξε μια από τις παραπάνω γλώσσες που τις κάνουν και στα παιδιά στα σχολεία και σιγά σιγά πάμε στα δύσκολα.

ΝΑΙ ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΤΡΑΝΟΣ! ;
Τρανός δεν γίνεσαι με το να ξέρεις πως να κάνεις επιθέσεις σε υπουργεία ή να φτιάχνεις λειτουργικά και αυτό ξέχασε το ! πρέπει να μάθεις ότι οι γνώσεις σου πρέπει να αρμονίζουν με τους νόμους της χώρας σου και όχι εναντίων τους .
Καλά γιατί όμως ;
Όχι επειδή δεν θα μπορείς να το κάνεις ή επειδή θα σε συλλάβουν για κάτι κακό ή για οτιδήποτε άλλο δεν έχει καμία σχέση και ούτε σε αποτρέπω από αυτό καθώς δικές σου οι επιτώσεις αλλά ούτε και ότι δεν πρέπει να γίνεις επώνυμος “hacker” δική σου επιλογή.Το θέμα είναι γιατί να το κάνεις αυτό ;
Το να φτιάξεις ένα λειτουργικό το φτιάχνεις , το να μπεις σε έναν ιστότοπο μπαίνεις όμως τι κερδίζεις με αυτό ; ικανοποίηση ; στοχεύεις κάπου ; κερδίζεις κάτι ; απολύτως τίποτα αμυδρά πράγματα της στιγμής που σε λίγο καιρό ξεχνιούνται αν το καλοσκεφτείς.
Ναι έχεις δίκιο συγνώμη παρασύρθηκα μπορείς να μου πεις περισσότερα;
Και βέβαια τώρα που μπήκαμε σε μια σειρά το τι είναι σωστό και τι εσφαλμένο , σκέψου αν έχεις αυτές τις γνώσεις για το καλό των φίλων σου των γνωστών σου ή ακόμα και πάνω στην δουλειά σου ή ακόμα και πάνω σε διαγωνισμούς που γίνονται για θέματα ασφαλείας π.χ τώρα τελευταία έκανε η google έναν διαγωνισμό και όποιος έβρισκε ένα πρόβλημα κέρδιζε χρήματα . Επαγγελματικά μπορείς να καταφέρεις τα πάντα και να βγάλεις και τα ίδια λεφτά ίσως και περισσότερα αν ενεργήσεις έξυπνα.
Χαίρομαι γι’αυτά που ακούω πες μου κι άλλα !
Θα πω κλείνοντας μου αυτό το άρθρο , δες εδώ τις παρακάτω γλώσσες (έχει και σύνδεσμο πάνω τους για να δεις τι κάνουν)
  1. C
  2. Pascal
  3. Visual Basic
Με αυτές εδώ μπορείς να ξεκινήσεις τον δρόμο σου ψάχνοντας για βιβλία και οδηγούς , βιντεο στο διαδίκτυο και μην ανχώνεσε θα βρεις τον δρόμο σου και για τις ανώτερες γλώσσες από μόνος σου τότε δεν θα με χρειάζεσαι.
Καλή επιτυχία !
Πηγή: kmservice.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews