Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Το Facebook θα χάσει το 80% των χρηστών του σύντομα

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Princeton σε μία νέα -καθόλου αισιόδοξη- μελέτη, όσον αφορά το μέλλον του Facebook. Σύμφωνα με αυτήν, η ανάπτυξη του κοινωνικού δικτύου του Mark Zuckerberg φαίνεται ότι φτάνει στο τέλος της πάρα πολύ σύντομα.
facebook-not
Οι ερευνητές χρησιμοποιούν ως αφορμή για τη μελέτη τους το μοντέλο του κύκλου μίας επιδημίας, τροποποιώντας το και κάνοντας συγκρίσεις με το μοντέλο της εξέλιξης ενός κοινωνικού δικτύου.
Χρησιμοποιώντας διαθέσιμα δημόσια δεδομένα από τη Google και έχοντας ως case study αρχικά το Myspace, εφάρμοσαν τα διαθέσιμα δεδομένα και τον μαθηματικό τύπο που ακολούθησαν και στην περίπτωση του Facebook, βγάζοντας τα σχετικά συμπεράσματα.
Η μελέτη δημοσιεύτηκε στις 17 Ιανουαρίου και τα συμπεράσματα στα οποία καταλήγει αναφέρουν ότι το Facebook θα δει μία ταχεία μείωση μέσα στα επόμενα χρόνια, έχοντας ως αποτέλεσμα το site να χάσει 80% από τη μέγιστη βάση χρηστών του από το 2015 έως το 2017.
"Οι ιδέες όπως οι επιδημίες εξαπλώνονται πριν τελικά εξαφανιστούν" γράφουν οι ερευνητές και, αν αυτή η σύγκριση αποδειχθεί επιτυχής, τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά για το κοινωνικό δίκτυο του Mark Zuckerberg...
Διαβάστε ολόκληρη την (ενδιαφέρουσα) σχετική μελέτη εδώ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews